top of page

Hva med salt i kaffen?

Salt og kaffe er absolutt en uvanlig kombinasjon, men det er vitenskapen bak hvorfor de to fungerer godt sammen. Salt motvirker bitterheten i kaffe. Tilsetning av salt reduserer de bitre smakene med den ekstra fordelen ved å fremheve resten uten at kaffen får en salt smak.

Mange tror det er koffeinet som gjør kaffen bitter og jo mer bitter kaffe det mer koffein. Selv om det er sant at omtrent 15% av bitterheten kommer fra koffein, er det mest fra to forbindelser i kaffen - klorogensyre laktoner og fenylindaner. Dette er to antioksidanter som bare finnes i den stekte kaffebønnen, noe som viser at jo mørkere og mer intens steking, jo mer bitter er bønnene.


Det er forskjellige måter folk tar inn salt i kaffen. Etiopierne serverer saltet popcorn med kaffe og noen mennesker legger salt på kaffegrutene før de brygger for å kutte bitterheten - faktisk viser forskning at salt er bedre enn sukker når det gjelder å kutte bitterhet. Du trenger bare en liten mengde salt for å motvirke bitterhet i kaffe. Du kan legge til en klype (1/4 ts til 6 ss malt kaffe) eller til og med noen få korn i kaffen din akkurat nå.


100 visninger

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page