En braai fyres med ved for å lage kullet som det skal grilles med og hovedforskjellen mellom en braai og en grill er bålet.
En braai regnes ikke som en braai hvis den tilberedes på en gassgrill.
Bålet forblir tent, selv etter at maten er ferdig. Gjestene vil samle seg rundt bålet etter å ha spist og tilbringe resten av dagen eller kvelden der.
Mens braaien blir klar, kan du f.eks.arrangere en vinsmaking.
Hvorfor ikke smake på den sørafrikanske
vindruen Pinotage? Dette er nydelig til vin og prøv gjerne en fra Stellenbosch utenfor Cape-Town.
Braai stammer fra Sør-Afrika og de fleste sørafrikanere braaier minst en gang i uken og trenger ikke en grunn til å tenne bålet.
De braaier ofte på søndager fordi det er avslappende. Alt passer på en braai og det meste kan grilles. Burgere, pølser, nakkekoteletter,fisk eller rødbeter og kål.
Med riktig salt og krydder blir det fantastisk. Mulighetene med en braai er uendelige.
I motsetning til grill, er ikke en braai forbeholdt varmt vær. Her i Norge kan en braai plasseres innendørs, i en grillhytte eller i en overbygd uteplass og dermed vil den også kunne fungere som en peis.
Braai er mer enn bare et måltid.
Maten fra en braai er deilig, men hele opplevelsen er også veldig sosial.
Å vente på at kullet er klart tar tid, så skal det spises sammen med drikke og mer drikke.
Dette er hele poenget med en braai, en lang sosial sammenkomst som kan vare i timevis.
Comments