top of page

Hva er det som gjør ørkensalt fra Kalahari så spesielt?

Det er ikke overraskende at vi er så forvirret over salt. På den ene siden blir vi fortalt at for mye salt er dårlig for helsen vår. På den annen side blir vi fortalt at salt er viktig for helsen. Sannheten er at det som er dårlig med salt er hva vi gjør med det, hvordan vi behandler og foredler det. Vanlig raffinert bordsalt er strippet for all naturlig godhet og dessverre er det veldig vanskelig å se forskjellen mellom dårlig salt og bra salt bare ved å se på det.

Salt er et av de vanligste mineralene på jorden, og det er mange metoder for å høste salt for eksempel ved gruvedrift eller fordampning fra sjøvann. I Kalahari ørkenen er eldgamle Dwyka-bergformasjoner som underjordiske elver strømmer gjennom, geovitenskapelig testet til å være 250–300 millioner år gamle. Saltpannen på 50 km ligger i Kalahari-ørkenen i Kalahari-bassenget. Et avsidesliggende, uberørt og vakkert område der saltlaken pumpes opp fra underjordiske innsjøer og derfor ikke er utsatt for forurensning. Som en bevisst forbruker er det å vite hvor saltet ditt kommer fra den første måten du kan skille godt fra dårlig.

Når det gjelder å være bærekraftig, må vi stille spørsmål om kilden til saltet vårt er fornybar, hvordan det behandles, har produksjonsprosessen en minimal miljøpåvirkning og hvordan når det ferdige produktet vårt kjøkken? Oryx Desert salt produseres lokalt, med minimal prosessering som bare krever solenergi, vi bruker keramiske kvernhoder av høy kvalitet som øker levetiden til kverna våre, og vi har nylig introdusert påfyllingsbokser slik at du får større verdi for pengene.

Oryx Desert Salt har alle essensielle mineraler og sporstoffer som finnes naturlig i salt, inkludert magnesium, sink og kalium. Tørket av den varme afrikanske ørkensolen. Uraffinert og ubearbeidet. Den underjordiske saltlakesjøen er 100% mettet, så det tar bare fire uker før saltet krystalliserer i vår viktigste høstsesong om sommeren når temperaturene når opp til 47 grader.

Så neste gang du skal handle salt, kan du ta en titt på emballasjen og se om saltet er høstet på en bærekraftig måte og om det inneholder viktige mineraler. Våre saltkverner har keramisk kvern som tåler over 10 etterfyllinger.

23 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page