Salt forrett med avokado

En varm sommerdag er det deilig på bryggekanten med fyr på grillen. Hvorfor ikke starte festen tidlig og lag en flott og lett bruschetta som gjestene kan nyte før grillen er klar. Ørkensalt fra Kalahari hever smaken og passer godt kvernet over avokado bruschetta. Her har vi funnet en oppskrift fra Sør-Afrika som vi liker veldig godt eller du kan la deg inspirere av hva du har for hånden. Bruschetta med ferske ingredienser smaker alltid godt.

Gjenbruk og bærekraft er viktig og bruschetta kan du lage av rester fra hvilket som helst gammelt brød. Her er det brukt surdeigsbrød som er nydelig til avokado og ørkensalt.


Slik gjør du:

  1. Skjær brødet i tynne skiver- pensle med oliven olje (prøv gjerne med sitron oliven olje om du har) og kvern over litt ørkensalt. Visste du at det også finnes vinsalt? Ørkensalt tørket med Shiraz vin fra Sør-Afrika hever smaken et hakk til og gjestene dine får smake en ny og unik kombinasjon. Vinsalt kommer for salg i Norge.

  2. Sett dem på et brett inn i ovnen ved 180'C - til de er sprø og gyldenbrune

  3. Ta ut av ovnen - sett til side for å avkjøle

  4. Finhakk ½ rødløk og en håndfull fersk vårløk eller ulike urter

  5. Ta en moden avokado - mos - tilsett ½ kopp nøytral kesam, rømme eller creme fresh

  6. Bland avokado, kesam, 1 ss sitronsaft, litt olivenolje og kvern over litt ørkensalt

  7. Pynt med litt tomat eller annet rødt.

Ørkensalt fra Kalahari i Sør-Afrika lanseres snart i Norge.


Finn original oppskriften her.

32 visninger

Siste innlegg

Se alle