Salt sjokolade og rødvinssaus til biff

Salt fremhever smaken i maten og reduserer bitterheten. Tenk oliven eller brokkoli, til og med kaffe. I dette tilfellet brukes ikke salt til å tilsette en salt smak så mye som det å skjule bitterhet. Nok en grunn til at salt fungerer så bra med sjokolade - spesielt bitter sjokolade som i denne oppskriften på en smakfull sjokoladesaus fra Kathy Pitout, en student ved Jackie Camerons School of Food & Wine.


Oryx vinsalt og bitter sjokoladesaus til 4 personer


Ingredienser:

  • 50 ml rødvin av god kvalitet

  • 500 ml kjøttbuljong

  • 1tsp Oryx vinsalt

  • 30g usaltet smør, kuttet i små blokker

  • 150g mørk sjokolade (minst 70%), hakket

Metode:

Ha rødvin og kjøttbuljong i en gryte. Reduser væsken til 275 ml ved å la det småkoke i omtrent 20 minutter. Tilsett Oryx vinsalt og rør for å løse opp. Reduser varmen og tilsett smøret en blokk om gangen mens du pisker kraftig mellom hver tilsetning. Dette for å lage en vakker blank saus. Tilsett hakket sjokolade i små partier mens du visper kraftig. Ikke tilsett for mye om gangen, for sausen kan skille seg. Server med en biff tilberedt på braaien (grillen).


Oryx Vinsalt kommer for salg på braai.no denne sommeren 2020!


46 visninger

Siste innlegg

Se alle