Saltet gjør at kyllingen stekes i et "saltkammer" og dermed beholder saften i kjøttet og resultatet blir utrolig smakfullt og mørt. Denne oppskriften er laget med kyllingbryst av frittgående kylling, men dette fungerer like bra med fisk og grønnsaker.

Ingredienser
2 x kyllingbryst
2 x friske sitroner
En haug med fersk plukket timian
750g Oryx grovt ørkensalt
2 x egg
Slik gjør du
Mariner kyllingbrystene i timianen og sitronsaften fra de to sitronene. For maksimal smak, la kyllingbrystet hvile i denne marinaden over natten. Etter at kyllingbrystene har marinert over natten, bland sammen egget og grovt ørkensalt.

Finn en ovnspanne som passer til grill og dekk kyllingbrystet helt, ved først å plassere egg og saltblanding i bunnen og lag en salt "skorpe" rundt brystet med salt og eggblandingen. Plasser pannen med kyllingbrystet på grillen og la det koke i underkant av 200 grader i omtrent 15-20 minutter (direkte varme). Sett deretter over på indirekte varme og sjekk kyllingbrystet etter 5 minutter. Kontroller ved å bruke en skarp kniv for å stikke hull inn i midten av kyllingen - la den holde seg der noen sekunder - fjern og kjenn om kniven er varm ... hvis den er varm, så er den ferdig. En annen god måler er å se om salt “skorpen” er sprø gyllen på utsiden.
Grovt ørkensalt kommer for salg på braai.no denne sommeren 2020!
Opprinnelig oppskrift finner du her.