top of page

Saltbakte kyllingbryst på grillen

Saltet gjør at kyllingen stekes i et "saltkammer" og dermed beholder saften i kjøttet og resultatet blir utrolig smakfullt og mørt. Denne oppskriften er laget med kyllingbryst av frittgående kylling, men dette fungerer like bra med fisk og grønnsaker.

Ingredienser

  • 2 x kyllingbryst

  • 2 x friske sitroner

  • En haug med fersk plukket timian

  • 750g Oryx grovt ørkensalt

  • 2 x egg

Slik gjør du

Mariner kyllingbrystene i timianen og sitronsaften fra de to sitronene. For maksimal smak, la kyllingbrystet hvile i denne marinaden over natten. Etter at kyllingbrystene har marinert over natten, bland sammen egget og grovt ørkensalt.

Finn en ovnspanne som passer til grill og dekk kyllingbrystet helt, ved først å plassere egg og saltblanding i bunnen og lag en salt "skorpe" rundt brystet med salt og eggblandingen. Plasser pannen med kyllingbrystet på grillen og la det koke i underkant av 200 grader i omtrent 15-20 minutter (direkte varme). Sett deretter over på indirekte varme og sjekk kyllingbrystet etter 5 minutter. Kontroller ved å bruke en skarp kniv for å stikke hull inn i midten av kyllingen - la den holde seg der noen sekunder - fjern og kjenn om kniven er varm ... hvis den er varm, så er den ferdig. En annen god måler er å se om salt “skorpen” er sprø gyllen på utsiden.


Grovt ørkensalt kommer for salg på braai.no denne sommeren 2020!


Opprinnelig oppskrift finner du her.

13 visninger

Siste innlegg

Se alle
bottom of page