top of page

Tradisjon med brød og salt

I mange deler av verden er det å tilby brød og salt en tradisjonell form for velkomst og gjestfrihet. I den arabiske kulturen er det å spise brød og salt sammen med en annen symbol på en allianse mellom de to menneskene; uttrykt i den arabiske frasen ‘det er brød og salt mellom oss. I Tyskland blir brød og salt gitt i et bryllup for å symbolisere en varig allianse mellom ektefeller og også som en gave når du flytter hjem, og ønsker huseierne velstand og fruktbarhet. I Russland er den gamle tradisjonen for å uttrykke gjestfrihet overfor gjester med brød og salt, representert i det russiske ordet for gjestfrihet 'Khlebosolny', og gjestene vil da svare med ønsker 'Må salt og brød aldri forlate hjemmet ditt.'

I dag, mens disse skikkene ikke praktiseres så ofte i det daglige, forekommer ritualet om brød og salt fremdeles i bryllup der brudeparet bryter av brødstykker, dypper dem i salt og fôrer hverandre. Disse handlingene symboliserer at de aldri vil være uten livets nødvendigheter, og at de alltid vil ta vare på hverandre.


Mark Bitterman, forfatter av saltmanifestet ‘SALTED’ forteller oss at ‘strukturen til brødet er bygget på gluten, proteinet i hvetedeig. Gluten styrkes av salt som oppmuntrer proteinstrengene til å binde mer grundig. De fleste brødoppskrifter krever salt (vanligvis i en mengde på omtrent 2% melvekt), noe som både forbedrer smaken på brødet, så vel som dets struktur og stigning. Uraffinerte salter som inneholder kalsium og magnesium har vist seg å forbedre styrken til gluten bedre enn salter som bare er rent natriumklorid.


262 visninger

Siste innlegg

Se alle

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page